Vergoeding zorgverzekeraar

Er zijn verschillende type hoortoestellen, meestal verdeeld in 10 klassen. Omdat per situatie gezocht wordt naar de beste oplossing, hetgeen is gebaseerd op uw wensen en behoeften, is het lastig te zeggen wat de exacte vergoeding gaat worden.

Klasse 1 t/m 5

Voor de eerste 5 klassen is een vergoeding van uw zorgverzekeraar mogelijk. Deze bedraagt 75% van de prijs die hiervoor door uw zorgverzekeraar is vastgesteld, 25% moet u dus zelf betalen*.

Klasse 6 t/m 10

Voor de Hoortoestellen van categorie 6 tot en met 10 krijgt u geen vergoeding van uw zorgverzekeraar, maar krijgt u wel teruggave van de belastingdienst. Dat kan vaak nog interessanter zijn dan de bijdrage van uw zorgverzekeraar. Uw hoorspecialist kan u hierover meer informatie geven.

*in 2019 gelden voor Achmea Zilveren Kruis en Menzis afwijkende afspraken. Voor beide verzekeraars geldt dat ze exclusieve contracten hebben met leveranciers, winkels, waarbij de zelfstandige uitgesloten zijn. Hierdoor bedraagt de vergoeding bij deze verzekeraars maar 75% van de 75%. Hierdoor is uw vergoeding dus lager dan bij een van de gecontracteerde leveranciers, maar moet u ook rekening houden met andere hoortoestellen, aanpassingstraject en service.

Heeft u vragen over de vergoeding van uw hoortoestel? Wij geven u graag meer informatie.

Neem contact op